SANAT VE CEZA HUKUKU SERGİ / PANEL / İMZA TÖRENİ

6 Nisan 2018 tarihinde Özyeğin Üniversitesi Alman Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İstanbul Barosu işbirliğinde, İstanbul Barosu’nun ev sahipliğini üstlendiği “SANAT VE CEZA HUKUKU” konulu bir sergi, panel ve imza günü düzenleyecektir.

Sergi açılışı saat 9.00′da gerçekleşecektir. Ardından saat 10.00 ila 11.45 arasında sanat ve ceza hukuku alanında uzun yıllardır araştırmalar yapan Avrupa-Üniiversitesi Viadrina’da Ceza Hukuku, Ceza Muhakemesi Hukuku ve Kriminoloji ABD öğretim üyesi olan Sayın Prof. Dr. iur. Dr. phil. Uwe Scheffler ve kürsü çalışanları Sayın Dr. Dela Madeleine Halecker ve Joanna Melz sanat ve ceza hukuku konularında sunum yapacaklardır.

Saat 12:00′da, Prof. Scheffler’in “Sanat ve Ceza Hukuku” başlığı altında kaleme aldığı ve sanat ve ceza hukukunun kesişme noktalarını incelediği makalelerinin çevirilerinin yer aldığı “Sanat ve Ceza Hukuku” başlıklı kitabı için imza töreni düzenlenecektir.

PROGRAM:

SERGİ (09.00-09.40)           /          PANEL (09.40-11.45)

AÇILIŞ KONUŞMALARI (09.40-10.00)

Av. Mehmet DURAKOĞLU   (İstanbul Barosu Başkanı)

Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER (ÖzÜ Hukuk Fakültesi Dekanı)

(10.00-11.45)  KONUŞMACILAR:

Prof. Dr. iur. Dr. phil. Klaus Uwe SCHEFFLER

«Sanat ve Sanat Özgürlüğü – Almanya’da İki Güç Hukuki Kavram»

Dr. Dela Madeleine HALECKER

“Sanat ve Ceza Hukuku – Sanat Performansı Olarak Hayvanlara Eziyet?”

Joanna MELZ

“Yetenek Cezadan Korumaz – Bir Usta Sahtekârın Atölyesinden”

Kahve Arası (11.45-12.00)

SORU – CEVAP (12.00-12.30)